איך להתמודד עם פחדים

מחקרים רבים נעשו בניסיון ללמוד איך ניתן לגבור על פחדים אישיים. תחושת עליונות, הישג וסיפוק מגיעים יחד עם גל של פחד אותו אנו חווים.
העובדה החשובה ביותר שכדי לקחת בחשבון היא: פחד הוא לא תגובה רציונאלית לכל אתגר שעומד בפנינו במהלך החיים. הכול נמצא אצלנו בראש, בתוכנו ולא גורם חיצוני.
מטרת הפחד היא להגן עלינו מפני סכנות החיים. לדוגמה: לברוח כאשר רודף אחרינו דוב, או להיזהר כאשר אנו מנסים לתקן בעיה בחוטי החשמל בבית.
פחד יכול לגרום לנו להתנהג בדרך שאין בה היגיון מול אתגרים שעומדים לפנינו. פחד כופה גבולות בדרך המחשבה שלנו, מסיר את המחשבה הצלולה ומשאיר רק דפוסי התנהגות שליליים.
פחד גורם לנו להתנהג בצורה אמוציונאלית זאת כי אנו נבהלים, המוח שלנו נכנס למצב כבוי ומגיב אינסטינקטיבית כדי להגן עלינו או על האגו שלנו.
הפחד מעכב אותנו במצבים רבים שבהם איננו באמת בסכנה ישירה לחיינו. פחד מכישלון הוא אחד הפחדים הגדולים שגורמים לנו לנכות נפשית המגבילה את הפוטנציאל בחיינו. פחד מביקורת גורם לנו להרגיש בודדים. פחד מגבהים מונע מאיתנו את ההנאה שבטיפוס הרים ונגיעה בעננים.


לפניכם מספר טיפים שנבדקו והוכחו כעוזרים להתמודד עם פחדים:
"למרות הפחד עשו זאת" – השיטה הטובה להילחם בפחד היא לאמץ גישה חיובית לכל מה שגורם לכם לפחד. אם הפחד מכישלון עוצר אתכם? זאת המשמעות האמיתית של אומץ: לפעול למרות הפחד.
השכילו – למדו עוד ועוד על המצבים שמפחידים אתכם. אתם רוצים להתפטר מהעבודה הנוכחית שלכם ולהקים עסק פרטי אך חוששים מהסיכונים הנלווים? אז הדרך הטובה ביותר להפחית את החששות היא ללמוד עד כמה שאפשר ובעקביות על הקמת עסק ומה זה מצריך מכם... אלו כלים עליכם לרכוש ולדעת על-מנת שתוכלו לקיים את העסק העתידי שלכם. הכנות מגבירות ביטחון עצמי ומחסלות את הפרפרים בבטן שאנו חשים.
הצהירו – השתמשו בהצהרה עצמית שתיתן גישה חיובית למה שממנו אתם מפחדים. רשמו את ההצהרה העצמית שלכם בפתק, והדביקו אותו איפה שרק ניתן. נניח שאתם מפחדים מביקורת של אחרים, אז ההצהרה עצמית יכולה להיות – "אני מצוין. אני מצוין לכל האנשים להם אני עוזר".
דמיינו – העלה בדמיון, בדרך חיובית, יוצרת תמונה שלכם מנצחים את הפחדים, זאת דרך מעולה להלחם בהם. אם אתם מפחדים מהמנהל שלכם, דמיינו אותו מחייך אליכם, נגש אליכם ומפרגן לכם על עבודה טובה מאוד. שמרו על תמונה זו כל הזמן בראשכם.
"מה יכול להיות המקרה הגרוע ביותר?" – לעיתים כאשר השאלה הזאת נשאלת, אתם מבינים כמה הפחד הוא שטותי. לדוגמה, אם אתם חוששים להזמין בחור/ה לצאת איתכם לפגישה, מה יכול הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות? היא או הוא יגידו "לא"? זה לא כזה נורא, נכון? אחת ההארות החשובות ביותר שניתן להסיק כאן – אין לכם מה להפסיד.


באדיבות האתר Think Simple. Be Decisive

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

חפש בבלוג זה